Nu var det ett tag sedan jag bloggade här igen.. Min vikt har ökat och det för att jag inte har rätta motivationen, men jag försöker ändå att hålla fast så den har inte ökat en massa..
En del nya recept har jag testat och lägger ut några i taget..
Jag testade bl.a en laxrätt som jag hittade på bloggen 56kilo.. Hur gott som helst..
Jag gillar fisk men är dålig på att tillaga det, måste bli bättre på det..
En del nya recept har jag testat och lägger ut några i taget..
Jag testade bl.a en laxrätt som jag hittade på bloggen 56kilo.. Hur gott som helst..
Jag gillar fisk men är dålig på att tillaga det, måste bli bättre på det..
Bilden är tagen med min mobil.. Instagram (photobymaria1) |
Lax i gorgonzolasås med pasta
Pasta:
4 ägg
1,25 dl (125 g) philadelphiaost
0,5 dl fiberhusk
Sätt igång ugnen på 125°..
Vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop..
Bred ut smeten tunt på bakplåtsbeklädd plåt.. Lägg ett bakpapper över och kavla ovanpå.. Låt pappret sitta på och grädda i ugnen i ca 10 minuter..
Låt svalna, ta bort pappret och skär tunna strimlor..
Lax i gorgonzolasås:
500 g laxfilé
1 gul lök
2 dl creme fraiche
150 g gorgonzolasås
3 nävar fryst bladspenat
en skvätt grädde
0,5 dl torrt vitt vin
salt, grovmald svartpeppar
1 dl valnötter
Smör
Skala och finhacka löken, fräs den i rikligt med smör, lägg ner spenaten och låta koka in lite..
Rör ner creme fraichen, lägg i gorgonzolan i bitar och häll i vinet.. Koka upp och smaka av med salt och peppar..
Skär laxen i bitar och blanda försiktigt ner i såsen. Låt puttra i ca 5 minuter under lock..
Rosta valnötterna i lite smör i en stekpanna under tiden..
Servera laxsåsen med "pastan" och toppa med valnötterna..
Kram Mia