tisdag 28 februari 2017

Fettisdagen!!

Idag är det fettisdagen (och min namnsdag ;) ) och så klart vill jag med kunna äta en semla. Så idag har jag bakat egen semmelbulle till mig, och gjort en lchf-anpassad semla som jag smaskat i mig. Gott!!
Jag hittade receptet på alltomlchf.se..





LCHF-semlor
6 st

3 stora ägg
50 g smält smör
1 dl vispgrädde
ca 2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
Sötningsmedel om man vill, ca 2 msk

Vispa äggen.
Blanda i det smälta smöret och grädden.
Blanda de torra ingredienserna och blanda i dem i äggsmeten.
Låt svälla i ca 10 min. 
Klicka i smeten i stora muffinsformar.
Grädda i 175° i ca 20-25 min.


Den fick följa med till jobbet, och den var jättegod.. Men jag skall inte ljuga, de vanliga semlorna är godare, men detta var ett bra substitut till vanlig semla..

Njut av natten och ha en fin onsdag..

Kram
Maria

måndag 27 februari 2017

Delmål!!

ÄNTLIGEN!!! Ja äntligen har jag nått delmål nr 1, och det var att spränga 5 kg, och det har jag gjort idag.. Vågen visade idag ett minus på 0,8 kg sedan förra måndagen, och den sammanlagda viktminskningen är nu 5,4 kg.. Det har inte gått jättefort, men det gör inget bara det går nedåt.. Jag starta ju om med lchf den 9/1, så 7 veckor sedan.. Det blir ett snitt på 0,77 kg/vecka, och det är jag nöjd med.. Fixar jag 0,5 kg/v så är jag jättenöjd..
Nästa delmål ligger inte så jättelångt iväg, dit har jag idag 1,3 kg, vore gött att ta det på två veckor, ja gärna på en vecka men det räknar jag inte med då jag inte rör mig så mycket för tillfälligt..
Jag mäter mig ju också, men bara runt mage och höfter.. Höfterna vill jag inte gå ner ngt på för där är jag smal, men magen vill jag ju minska drastiskt, och nu hade det äntligen rört på sig lite där, ett minus på 2,5 cm på en vecka och sammanlagt 7 cm på dessa veckor.. Jag ser i spegeln att jag tappat vikt i ansiktet och under brösten, men där har jag tyvärr inte mätt..
Men nu när jag gått ner 5 kg så skall jag ta en ny bild på mig, fast det får bli i morgon, idag har jag inte tiden.. Var 5:e kg så vill jag ha en bild, så jag hoppas på minst 4 bilder sammanlagt..


Idag har vi möte på jobbet och sedan skall jag bjuda dottern och hennes sambo på mat på Kickis här i byn, ja om hundarna fixar att vara hemma i huset själva.. De har en valp som inte riktigt är att lita på ännu.. 
Vad jag skall fixa till middag vet jag inte än, men i vanlig ordning så löser det sig ju alltid =)

Ha en fin start på denna nya vecka!! Vi närmar oss våren med stormsteg nu...

Kram 
Maria

lördag 25 februari 2017

Godis!!

Sötsuget slog till under fredagskvällen, och eftersom jag jobbat i natt så ville jag ha med mig något gott..
Har bounty i frysen men ville testa något annat.. Hittade ett recept på Snickers som jag testade.. Men nja, det var inget jag kommer att göra igen.. Glömde ju bort att jordnötssmör inte är min cup of tea.. Men ner går det säkert..
Får hitta något annat som kan locka mer och stilla sötsug..
Men med till jobbet kom en bit och en bounty, plus lite ölkorv och rökt rostbiff som vi köpte idag på Szabos hemchark i Näsum..



Snickers

300 g mörk choklad, 70%
200 g jordnötssmör, osötad
2 dl salta jordnötter

Smält hälften av chokladen i vattenbad.
Häll ut chokladen på ett bakplåtspapper, låt stelna.
Värm/smält jordnötssmöret och jordnötterna i en gryta i några minuter.
Häll jordnötssmeten över chokladen.
Smält resten av chokladen och smeta ut det över jordnötssmeten.

Det var alltså inget för mig, men du kanske gillar det :)
Bountyn däremot är riktigt god..

Ha en fin lördag, själv skall jag sova det mesta av dagen..

Kram 
Maria

torsdag 23 februari 2017

Hamburgare!!

Min middag idag blev hamburgare med bröd.. Hittade ett hamburgerbrödrecept på en lchf-sida på Facebook, och det var jag tvungen att testa eftersom jag ändå hade planerat hamburgare till middag idag.. 
Och brödet var helt okej till hamburgare, så det lär jag göra igen..


Hamburgerbröd
2 st

1 ägg
1 dl vatten
1 dl riven ost
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 tsk bakpulver
salt

Blanda allt i en bunke. Låt "jäsa" i 20 min.
Grädda i 200° varm ugn i ca 20 min, jag hade mina inne i ca 30 min.

Ha en fin kväll!!

Kram 
Maria

Sen frukost!!

I natt har jag åter igen legat vaken.. Hatar dessa vakennätter.. Har haft det så här i flera år, och det spelar ingen roll om jag jobbar skiftande arbetstider eller om jag har dagtid.. Natt funkar bäst att jobba..
Så efter att ha varit vaken en stund in på småtimmarna så sov jag länge idag på fm, vilket inte heller är så bra, då lär jag ju absolut inte somna som jag skall i kväll.. Men i helgen jobbar jag natt, den bästa arbetstiden för mig, så gör inget om natten som kommer blir vaken, då sover jag igen det i morgon på fm/dagen.. Önskar inget hellre än att få jobba helt natt en tid nu, men då får jag nog söka mig bort från stället där jag jobbar nu.. Ja vi får se hur det blir med det.. Men jobbigt är det att inte kunna sova och det har blivit många nätter med tårar och jag mår ju inget vidare av detta.. Det förstör ju så mycket och som sagt mående är inte på topp..

Men i vilket fall blev det en sen frukost för mig, när ni andra kanske äter lunch så äter jag frukost.. Som jag skrivit innan så är jag rätt trött på äggrätter och bacon så nu har jag fått fundera på vad  jag vill ha till frukost istället, svårt då ägg egentligen är så enkelt.. Men idag blev jag sugen på tonfiskröra, så det har jag gjort och äter det på fröknäcke, fröknäckereceptet hittar ni --> HÄR.. Recept på tonfiskröran är ett enkelt recept som jag hittat i Katrin Zytomeirskas bok, Dags att bli smal LCHF på mitt sätt..


Tonfiskröra
2 port

0,5 hackad rödlök
1 hårdkokt, hackat, ägg
1 burk tonfisk i olja
2 msk creme fraiche
1 msk majonnäs
1 tsk dijon senap
1 msk kapris (jag gillar inte kapris så det utesluter jag)
salt och peppar efter smak

Blanda allt och servera på fröknäcke eller kanske i en avokado om man tycker om det..



Detta är oerhört gott, och så är det bara 1 g kolhydrater i dagens frukost, det gillas..

Igår var jag på ICA Maxis bokrea, några böcker kom med hem, bl.a denna boken med LCHF-recept.. Jag har bara slökollat i den ännu, men säkert finns det något recept jag skall testa..


Jag letade även fram min bok som jag nämnde innan, Katrin Zytomierskas bok.. Den köpte jag 2013 och vet att jag tyckte den var bra, så nu skall jag kolla lite i den och få lite inspiration av Katrin.. Skall nog köpa hennes andra receptbok med tror jag.. :)

Ha nu en bra dag, det skall jag ha, är ju ledig idag..

Kram 
Maria

tisdag 21 februari 2017

Frukost!!

Ja så var det tisdag och åter dags för frukost.. Kl är redan 10 och jag håller precis på med att äta frukost..
Tycker det börjar bli svårt med just det målet, jag börjar bli trött på äggrätter och jag hittar inte direkt ngt bröd jag gillar som är lchf-anpassat.. Bacon är jag med trött på..
Så idag fick det bli en fejk ris á la Malta, eller Kesofrutti som en del säger, med frusna hallon på.. Egentligen borde jag nog inte äta så mycket mjölkprodukter nu när det inte gick så bra på vågen, det innehåller ju mjölksocker och en del kolhydrater, även om just 40% grädde är bättre än att tex dricka vanlig mjölk, men detta är i stort sett det enda i mjölkväg jag kommer att äta idag, och så får jag vara försiktig resten av veckan..


Denna veckan skall jag lägga fokus på vad det är för fett jag stoppar i mig.. Håll tummarna på att vågen rör sig till nästa måndag, det måste den..

I em/kväll jobbar jag så jag har plockat ut en tacopajbit från frysen som jag skall ha med mig till middagen på jobbet.. Om jag kommer till jobbet, om jag inte blåser bort.. Rena höststormen ute, men iaf varken regn eller snö så det är jag glad för iaf :D

Ha en bra dag i stormen!!

Kram 
Maria

måndag 20 februari 2017

Vägdag!!

Så var det måndag igen, och jag hade hoppats att vågen nu skulle visa på sammanlagt minus 5 kg, men nä då, det ville den ju så klart inte.. Så besviken jag blev..
Vågen visade ynka minus 0,2 kg, och ändå har jag ätit som jag skall och jag har motionerat vilket jag inte gjort alls under de andra veckorna.. 
Jag får väl vara glad att det var ett minus på vågen och inget plus.. 
Sammanlagda viktminskningen är nu -4,6 kg, och det är jag ju givetvis glad för.. Men nu satsar jag på att minst ha gått ner 0,4 kg till nästa vecka så jag spränger mitt första delmål som just är ett minus på 5 kg.. Efter det delmålet så är det bara ca 1,5 kg till nästa mål.. Hoppas att detta går vägen, jag skall sköta mig exemplariskt denna veckan.. 


Så nu skall här vägas, mätas och föras in i matdagboken så jag har full koll på allt som kommer in i min mun och landar i magen..

Inget recept idag då jag har jobbat hela dagen och hade gårdagens middag med i matlådan.. Nu i kväll åt jag en liten slice av tacopajen jag gjorde i fredags och så en bit ölkorv.. Borde äta mer grönsaker, har blivit rätt kass på det, jag som alltid fixat till en sallad till maten innan.. Det skall jag bättra mig på denna veckan..

Ha en fin måndagskväll och fortsatt bra vecka..

Kram 
Maria

söndag 19 februari 2017

Färs i alla former!

Idag är det en riktig slappardag.. Vi har iof besökt både min mor och Puttes föräldrar, men det tog ju inte så mycket på krafterna.. Så nu sitter vi i en varsin soffhörna och bara är.. Fixade till lite snabbmat här med bara, så vi är mätta och belåtna med i våra hörnor..
Idag blev det färs igen.. Kanske varit lite mycket av den varan ett tag nu, men det är ju så jäkla enkelt med färs och man kan variera det mycket..
Idag blev det en Färs- och bacongratäng.. En helt okej vardagsrätt..


Och så här gör man den:

Färs- och bacongratäng
4 portioner

ca 600 g köttfärs (jag använde blandfärs)
1 pkt bacon
2 gula lökar
2 dl riven ost
2 ägg
1 dl grädde, 40%
1 dl creme fraiche, 34%
0,5 dl tomatpuré
salt, peppar och paprikapulver

Fräs färsen och lägg i lök och bacon du har klippt i småbitar, låt fräsa med en stund.
Krydda.
Lägg över färsblandningen i en ugnsfast form, strö över riven ost.
Vispa samman ägg, grädde, fraîche och tomatpuré. Häll denna blandning över färsen.
Grädda i 200° varm ugn i ca 20 min.

Servera med tex en sallad.


Det var som sagt gott, men inte det godaste jag har ätit. Men som en snabb och enkel vardagsrätt var den helt okej.

Nu skall jag fortsätta denna slappsöndag med att just slappa och ladda inför en ny jobbarvecka..

Ha en fin fortsatt söndag och en bra start på nya veckan..

Kram 
Maria

fredag 17 februari 2017

Tacofredag!!

Fredag!! Och jag jobbade mitt sista pass denna veckan i natt, så sovit en stund på dagen, men sedan städat och nu lagat mat. Hemma själv i kväll då mannen min är på annat håll..
Blev sugen på tacopaj, så jag googlade på tacopaj lchf och fick upp en hel hög, men jag valde den jag hittade på 56kilo.se.. 
Receptet delar jag så klart här med.





Tacopaj
6 port.
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare. Lägg i resten av ingredienserna. Lägg degen i kylskåp i ca 30 min.
Tryck ut i form, kan vara lite svårt men det går med lite tålamod.
Förgrädda skalet i 8-10 min i 175°

Tacofärs:
600 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokrydda utan socker (jag använde den jag gjort själv, recept på den hittar ni --> HÄR)
1 dl vatten
2 tomater
jalapenos
smör att steka i
salt

Oströra:
3 dl lagrad riven ost
3 dl creme fraiche

Höj ugnen till 225° efter pajdegen är färdiggräddad.
Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med färsen i lite smör. Blanda ner tacokrydda och vatten. Låt det puttra i ca 5 min. Smaka av med salt.
Fyll sedan pajskalet med färsen, skiva tomater och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos. 
Blanda ihop oströran och bred över färsen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min och servera med en sallad.



Jag blev också grymt godissugen, så istället för att falla för vanligt godis så googlade jag godis lchf, och hittade ett recept på Bounty.. Så dem har jag gjort, dock inte så snygga, men goda och ett perfekt substitut till vanligt godis.. Det receptet hittade jag på tasteline.com..




Bounty

1 dl sukrin
50 g kokosolja
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjölk, creamy
200 g kokosflingor
100 g mörk choklad, 70 %

Smält sukrin och kokosolja i en gryta.. Tillsätt kokosmjölk, grädde och kokos, låt sakta sjuda en stund under omrörning..
Ställ svalt i en timme..
Forma smeten i små avlånga bitar.. Mina blev lite blöta så det var inte jätteenkelt, men det gick.. Kanske jag lät dem sjuda en för kort stund, och så hittade jag inte kokosmjölk creamy så kanske jag skulle tagit lite mindre av den jag hade.. Men jag fick ihop dem..
Smält chokladen och häll över bitarna.. Håller de ihop så kan man ju doppa dem i chokladen..
Ställ i frusen en stund, och förvara dem sedan i kylskåpet..

Nu På Spåret där jag skall se om Ronny och Annelie kan ta det här =) Heja dem!!
Ha en fortsatt bra kväll!!

Kram 
Maria

torsdag 16 februari 2017

Stilla mak!

Ja dagarna går i stilla mak här.. Jag jobbar på mitt mående fortfarande, men det skall väl ordna upp sig till slut..
Jobbat denna veckan och har mitt sista pass denna veckan i natt..

Idag låg jag länge eftersom jag skall jobba i natt, så det fick bli en frukost med bacon och stekt ägg..
Nu snart skall vi äta Vitkål- och köttfärsgratäng, den är så god och receptet hittar ni --> HÄR

Stekning av vitkål, lök och champinjoner på bilden.


Det har varit fantastiskt väder här i förgår och igår, så då har jag faktiskt varit ute på långa promenader, så härligt.. Idag visade sig solen en kort stund och sedan kom regnet, och jag tappade lusten att gå ut.. Fryser som fanken med och känns som jag har en förkylning i kroppen, hoppas den stannar av och försvinner från min kropp..

Ha nu en god fortsättning på denna torsdag!!

Kram 
Maria

tisdag 14 februari 2017

Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans Dag idag.. Den firar vi inte på ngt större sätt, inte mer än jag skickar någon kärlekshälsning till mina underbara barn och min älskade sambo på fb och instagram..
I år har vi varit tillsammans i 10 år, så då får vi fira det istället, och det måste ju firas att min Patrick har stått ut så länge med mig..

Jobbat i natt och steg upp för en timme sedan, ville ha ngt snabbt och gott till brunch, så det fick bli plättar med Nougatcreme till.. 
Gott!!


Till dessa plättar hade jag 1 dl vispgrädde, 1 ägg och 0,5 msk fiberhusk, och så stekte jag i smör..

Vet inte idag heller vad vi skall äta till middag.. Planering har jag blivit dålig på, bara när jag skall jobba som jag planerar bra..
Men men, middag lär det ju bli av något slag, och lchf-anpassat lär det med bli..


Ha nu en fin Alla Hjärtans Dag!! 



Kram
Maria

måndag 13 februari 2017

Middag!

Jo men, det blev middag även idag.. Jag var så sugen på korv stroganoff, men de hade ingen falukorv med så hög kötthalt som jag vill ha, så jag köpte annan korv med hög kötthalt och gjorde en korvgryta, som blev riktigt god..
Köpte också sjögräsnudlar, som är ett riktigt bra substitut till pasta eller nudlar..


Den är inte så god att äta som den är, eller den smakar egentligen inte så mycket, men till en sås är den kanon..


Korvgrytan gjorde jag inte efter ngt recept, men jag stekte upp hackad lök och champinjoner i smör, skar kabanosskorv med hög kötthalt i slantar och stekte med en stund, hällde på grädde och klickade i tomatpuré och kryddade med salt och peppar.. Jätteenkel vardagsrätt och mycket god.. Går ju göra så här med vilken korv som helst och med annat kött om man vill det..

Nu lite tv och sedan bege mig iväg och jobba natt..

Ha en fin kväll!

Kram 
Maria

Vägdag!!

Så var femte veckan gjord, och jag går in i vecka 6..
Eftersom jag förra veckan inte rört mig mer än från sängen ner till soffan var dag så räknade jag inte ens med viktnedgång, men faktiskt så hade det rört sig lite.. -0,6 kg hade jag minskat.
Så nu är den sammanlagda viktminskningen 4,4 kg och jag har minskat 5,5 cm runt magen.. Det är jag nöjd med.. En av veckorna gick jag ju upp lite i vikt med, så 4,4 kg är helt ok för mig på 5 veckor..
Men till nästa vecka hoppas jag att jag har nått till den magiska viktminskningen på 5 kg.. Då skall jag ta bilder på mig igen.. Tog ju bilder när jag startade, och har tänkt att ta det var femte kilo, så förhoppningsvis får jag ta minst 4 bilder sammanlagt =) 20 kilo är ju inte tanken att gå ner, men efter 3:de bilden så kan jag ha något kilo kvar till den målvikt jag har satt..

Igår var jag på bio med 4 härliga tjejer.. Vi var ju så klart på filmen Fifty shades darker.. Mycket bra enligt mig, och bättre än första filmen..
Innan bion så var vi på restaurang, en thai-restaurang där de även har mongolisk bbq, så det valde vi allihop.. Jag tog inte förrätten som var sushi, vilket jag verkligen tycker om,  utan gick direkt på det mongoliska, så plockade på mig grönsaker och råa räkor och rått kött, som de sedan stekte upp med ngn god sås.. Perfekt och jättegott.. Nu blev det ju inte så fett men bättre än att jag åt ris eller nudlar.. Jag valde så klart även bort efterrätten som var glass och friterade bananer..

Dagen idag började med låååång sovmorgon eftersom jag skall jobba i natt.. Har jätteont i halsen och huvudvärk så känner mig lite sådär, så orkade inte göra ngn avancerad frukost, så det fick bli fejk ris a' la malta, en dubbel till sen frukost.. Inte den bästa frukosten men den får duga idag..



Middag vet jag så klart inte vad det blir, som vanligt.. Men middag lär det säkert bli idag med..

Idag skiner solen vackert utanför fönstret så idag får det bli en kort runda ute innan jag måste göra lite annat inomhus..

Ha en jättefin dag!!

Kram
Maria

fredag 10 februari 2017

Fredagsmys!!

Fredagskväll och jag hittade ett recept på en middag jag ville prova.. Hos Kostdoktorn hittade jag ett recept med ostfyllda lövbiffar med kryddsmör.. Riktigt gott och mättande..
Ser kanske inte så festligt ut, men det spelar ju mindre roll när det var gott..


Och receptet få ni här:

Ostfylld lövbiff med kryddsmör
4 port
8 skivor lövbiff
8 tandpetare
150 g lagrad ost
salt & peppar
2 msk smör till stekning
2 rejäla purjolökar
450 g champinjoner el annan svamp
2 msk olivolja

1. Ansa och skölj purjon. Skär i breda skivor, både den vita och gröna delen. Dela svampen i klyftor.
2. Stek svamp och purjon i olivoljan tills allt fått fin färg. Salta och peppra efter smak . Lägg i en skål och håll varmt.
3. Lägg lövbiffarna på en stor skärbräda. Salta och peppra. Placera en oststav på varje biff och rulla ihop. Lås med en tändsticka.
4. Bryn rulladerna på medelhög värme i ca 10-15 min och sänk ev värmen mot slutet. Stekskyn skall hällas över purjon och svampen.
5. Servera de ostfyllda rulladerna med en rejäl klick kryddsmör och de stekta grönsakerna.

Kryddsmör
4 port
170 g smör, rumsvarmt
1,5 vitlöksklyfta eller 1 msk vitlökspulver
6 ml citronsaft
1,5 dl finhackad färsk timjan, färsk persilja och färsk basilika
salt och peppar

1. Blanda alla ingredienser väl i en skål. Plasta in som en korv i plastfolie.
2. Låt vila minst 15 min i kylen.

Servera till lövbiffen..

I kväll gjorde jag även glass som jag avnjuter nu till bloggskrivandet och Skavlantittandet... Man måste ju fredagsmysa ;)



Så här gjorde jag glassen:

Vispa upp 1 dl vispgrädde tillsammans med vaniljpulver och ev lite sötströ.
Kör några frusna bär, jag hade hallon, tillsammans med ett ägg med en mixerstav.. Jag hade lite lakritspulver i med.
Blanda allt med grädden och ställ i frysen en stund.
GOTT!!!

Nu skall jag sjunka ner i soffan och titta klart på Skavlan innan jag skall dyka ner i sängen och ladda med sömn inför morgondagens 12,5 timmars arbetsdag.

Trevlig helg!!

Kram 
Maria







    Fredag!!

    Så var det redan fredag.. Veckorna går fort trots att jag inte mår så bra.. I morgon skall jag jobba igen, hoppas på att det funkar bra.. På söndag jobbar jag med och sedan på kvällen skall jag ut och äta och sedan på bio med 4 andra glada kvinns, skall bli trevligt..
    Vi skall äta på en thai/mongolisk restaurang, och det är ju perfekt.. Jag plockar till mig de råvaror jag vill ha, och de tillagar det.. Jag skippar nudlar och ris och tar grönsaker istället.. Blir bra tror jag..

    Frukosten idag bestod av fejk ris á la malta och en babybellost.. Gott, men håller nog inte mig jättemätt på det, så får bli ngt mer snart kanske..

    Igår så blev det middag ändå, jag hittade lite kyckling i frysen.. Gjorde en gryta av det med ädelost och vispgrädde, så åt jag sallad och gurka till det.. Enkel och god vardagsmat..


    Men vad skall vi äta i kväll till middag?? Har inte en enda idé.. Får fundera på det.. Skall ut och handla när jag är klar med detta tråkiga:


    Eller har ni någon bra idé på mat som jag kan lchf-anpassa??
    Jag tar gärna emot förslag.. Inte tacos bara ;)

    Kram 
    Maria

    torsdag 9 februari 2017

    God Morgon!

    Sov länge även idag.. Känns som kroppen behöver all sömn jag bara kan få just nu..
    Orkar inte stå med någon frukost så det fick bli en liten smoothie, lite liten för att hålla mig mätt länge, men får ta ngn liten lunch sedan med..


    Denna lilla, men goda, smoothie består av:

    1 ägg
    0,5 dl vatten
    0,5 dl grekisk yoghurt
    1,5 msk kokosolja
    0,5 krm vaniljpulver
    några jordgubbar

    Kör allt i en mixer, häll upp.. NJUT!!

    Dagen idag blir nog som igår, lite vid datorn, lite vid tv'n och skall verkligen försöka ge mig ut på en promenad med.
    Har en lite snabb fotografering med som går på ett kick i em..

    Jag mår inget bättre, men hoppas att snart göra det, för detta är fan inget kul att ha dippat igen :(

    Och så middag!! Vad skall jag ha till middag!! Måste komma på ngt...

    Ha en fin dag!!

    Kram
    Maria

    onsdag 8 februari 2017

    Middag!!

    Jo då, jag fick till en middag idag med. Tog fram torsk och sedan letade jag recept.. Det är så jag brukar göra, är jag sugen på något så googlar jag, som nu "torsk lchf" och det första receptet jag hittade lät gott så det fick det bli.. Jag hittade det på 56kilo's blogg..
    Och det var en riktigt god fiskgratäng.. Så gillar ni fisk, testa det.. Jag hade blomkålsmos till det..


    Fiskgratäng
    4 portioner

    400 g vit fisk
    1 burk färskost, pepparrot 
    1,5 dl vispgrädde
    1,5 dl creme fraiche
    0,5 fiskbuljongtärning
    0,5 knippe dill
    salt & peppar
    1 dl skalade räkor
    0,5 burk röd stenbitsrom

    Sätt ugnen på 200°
    Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
    Koka upp färskost, grädde, crème fraîche och buljong. 
    Hacka ner dillen i såsen. Häll såsen över fisken.
    Sätt in i ugnen i ca 15 min, fisken skall ha innertemp på 52 grader.
    Toppa med räkor och stenbitsrom.

    Det här skall jag göra igen.. Både enkelt och gott och det gillar jag =)

    Kram 
    Maria

    Svårt!

    Just nu är det svårt att hålla min fokus på i princip allt, och då även mitt ätande. Igår blev det en del fel som hamnade i min mun, men idag skall jag försöka att äta helt rätt efter matdagboken.
    Jag mår ju som sagt var inte så bra så det är inte konstigt att fokus hamnar lite hipp som happ..
    Men jag skall fortsätta att göra mitt bästa..
    Jag har sjukskrivit mig tis-fre, men skall jobba i helgen..
    Så nu är det andra dagen jag går runt i en one-piece, sitter en stund vid datorn tills koncentrationen tagit slut, sitter lite vid tv'n till koncentrationen tar slut även där.. Så lite fram och tillbaka.. Känner att jag behöver ut och gå en runda men blir inte färdig med att göra det..
    Har iaf en plåt med fröknäcke i ugnen nu så det hann jag göra innan koncentrationen ballade ur där med.. Receptet hittar du ----> HÄR
    Bakade fröknäcke igår med, känner att jag vill ha lite sådant hemma som jag kan ta när suget sätter in, bra mycket bättre än choklad iaf, även om jag ännu så länge tycker att choklad är godare ;)


    Klockan är 13:45 nu, klockan 13 blev jag färdig med att göra frukost, så den har jag precis fått i mig..
    Idag blev det två kokta ägg som jag åt med en blandning av majonnäs och grekisk yoghurt, och en bit brie till det.. Och så en mugg te och vatten till med..


    Vad jag och sambon skall äta till middag vet jag inte än, har inte haft en tanke på att vi skall ha mat även idag förrän nu när jag skriver detta.. Så får göra en djupdykning i frysen och kolla om det finns någon mat man kan trolla fram lite middag av..

    Ha nu en fin dag i snöyran som verkar finnas i större delen av vårt avlånga land..

    Kram Maria

    tisdag 7 februari 2017

    Vägdag!

    Glömde helt bort att skriva igår. Mår för tillfälligt inte så bra, huvudet är fullt av annat så jag glömmer mycket i nuläget.
    Men jag kom iaf ihåg att väga och mäta mig igår. Det var inte mycket som hade hänt på vågen, ett litet minus på 0,3 kg och en halv centimeter runt midjan var borta. Sakta men säkert går det iaf nedåt och det är jag glad för. Så nu har den sammanlagda vikten minskat med 3,8 kg. Hoppas att jag kan ta mig till det magiska strecket på ett par veckor nu. Jag skall göra mitt bästa trots allt som snurrar i huvud och kropp. 

    Igår gjorde jag en Flygande Jacob till middag. Receptet finns på min blogg och du kan hitta det ---> HÄR Den är riktigt god så prova gärna..


    Blir inte så många snygga bilder denna omgång jag skriver blogg.. När jag skrev 2012-13 så tog jag de mesta bilder med min systemkamera, men just nu fotograferar jag inte så mycket, så ni får stå ut med att det blir mobilbilder istället =)

    Nu skall jag fixa en brunch till mig här innan jag fortsätter med att göra ingenting.

    Kram
    Maria

    söndag 5 februari 2017

    Tacos!!

    Igår hade vi kalas för min dotter, och hon hade valt tacos till sin födelsedagsmiddag. Bra och enkel mat för hennes mamma att fixa.
    Till mig vägde jag upp färsen och tog min egenblandade tacokrydda, receptet hittar ni ----> HÄR.. De andras gjorde jag med den vanliga kryddan eftersom jag skulle göra så mycket och inte hade så mycket blandad krydda.
    Jag gjorde också ostkorgar till mig att ha istället för tortillabröd, receptet hittade jag i den fantastiska lchf-bloggen Tjockkocken
    De blev inte så vackra, men himla goda till tacos, man kan säkert ha dem till andra fyllnader med.


    Ostkorgar

    Använd ost utan en massa hål i, jag använde Goudaost.
    Lägg omlott och dubbla ostbitar på en ugnsplåt med bakplåtspapper på, så stora du vill ha dem. Grädda i 200° i ca 10 min eller till de fått lite färg. Låt dem vila på plåten 30-45 s innan du lägger dem över botten på ett glas eller en liten skål, gärna rundad i botten.
    Låt dem stelna.
    Sedan är det bara att fylla med vad man vill.

    Jag har haft godis hemma inför kalaset, och så klart kunde jag inte låta bli, det blev några bitar i fredags och några bitar igår.. Dumma mig!! Men det som blev över skickade jag med barnens småsyskon som lördagsgodis, så nu finns det inget hemma.

    Nu är det söndag och då kommer vi äta resterna av tacosen, och idag skall jag åter väga och mäta allt så jag får i mig det maxtal av fett, protein och framförallt kolhydrater.

    Ha en fin söndag och en bra start på nya veckan!

    Kram 
    Maria

    onsdag 1 februari 2017

    Onsdag lchf-vecka 4!

    Fortfarande har jag motivation.. Visst kan jag bli grymt sugen på godis men jag har lyckats hålla mig ifrån det och är så glad för det..
    Det som blivit lite tradigt denna veckan är att jag inte riktigt har tiden att fixa mat till mig, jag äter efter det jag skall men det blir lite tråkig mat, jag vill ju gärna testa lite nya recept osv, men det skall nog hinnas en annan vecka :)

    Idag blev det tråkiga yoghurtmackor, det bäste med dem är att de tar lång tid att äta för mig, för jag tycker inte de är något vidare.. Som sagt så gillar jag ju inte mandelmjöl och jag gillar inte bröden som är gjorda på en massa ägg, så vad det gäller bröd har jag svårt att hitta ngt som funkar i längden för mig.. Jag som älskar mackor annars..
    Rostade yoghurtmackor blev det idag, som gick sönder så de är ju inte så vackra..


    Hade behövt komma igång med träning med, men tiden brister lite och jag har inte riktiga motivationen och drivet till det, hoppas det ändrar sig när våren börjar smyga sig på..

    Ha nu en fin dag så hoppas jag kunna komma med ett smarrigt recept snart till er :)

    Kram 
    Maria